dimecres, 21 de març del 2007

Benet, el Cahperòleg de "Ventdelplà"


De fet, si el mot "Cahperòleg" a banda de sorgir de la paraula "Cahper", es basa en algun fet, alguna persona que hagi merescut ésser la primera així batejada, no és altre que el paper de "Benet" a la sèrie de TVC Ventdelplà.

Aquesta nit, quan he arribat a casa, estaven fent Ventdelplà. Per a qui ho segueixi, d'acord és una sèrie força entranyable però també força cursi i a vegades un tant repetitiva en tant que cursi, com dèiem. A vegades acaba cansant que moltes escenes es basin en una "bronca" (quatre crits) i al capítol següent un ploriqueig, "Perdona'm, m'he passat, sóc un tal". A banda d'això, la sèrie és notable i t'entretens força. No ho podem negar, de tant en tant també apareix algun assumpte o com li volguem dir. Ja definirem un altre dia el concepte; com també potser un altre dia comentarem que la sèrie que la va suplir "Mar de fons" tenia la "graella de sortida" plena d'assumptes. Parlant de Mar de Fons, dóna l'impressió que per agafar audiència van anar a buscar les actrius que senzillament estaven més bones. Però ull, a més a més ho eren de bones, perquè la sèrie em va despertar cert interès, vaja la vaig seguir igualment.

Va ser poc valorada i a la gent li va semblar massa poc real. Sembla doncs que hagin oblidat sèries de famílies riques com Nissaga de Poder o Laberint d'Ombres, massivament seguides. Probablement la gent ja s'ha mal acostumat a sèries tan carrinclones i pesades com ara "El cor de la ciutat", on no acaba de passar res basant-se en la quotidianeitat de la pròpia sèrie en si. D'acord, si agafem el global i venim amb estadístiques de ben segur que amb tanta longetivitat hi han passat moltes coses; però ara jugava tot comparant-la amb les dues sèries anteriors. És per això que mai m'ha acabat d'agradar, crec que va tenir el seu punt fort, però ara ja hauria d'anar desfilant; massa discussions, mal rotllo "perdona'm perdona'm" i una obra grisa focalitzada en masses personatges. Potser massa desgraciats i massa poques idees. La raó principal segurament vindria per l'excessiva longetivitat que està adquirint com deia.


Bé, tornant a avui. M'ha commogut tornar a veure aparèixer el cahperòleg del Benet. Ah! gran gran. Representa que li ha donat una sorpresa a la seva xicota, la Roser. Ja ens ho hem ensumat pel tò que ha adquirit l'Esther quan han trucat a la porta i ha fet veure que s'havien equivocat. Aleshores quan ha aparegut tan feliçment, hem saltat de la taula.

-Mira el cahperòleg!!

Efectivament. Ja tenia la reputació guanyada a pols. Se la va guanyar abans d'arribar a la presó quan el vèiem aparèixer cahperament cada vegada més sovint. Que si un dia feia de lampista, que si un altre feia un favor a un altre, que si anava a robar a contracor... abans de què sabéssim que robava, l'imatge que va aconseguir donar no era altra que la d'ésser misteriós que ves a saber d'on deu haver sortit, no se sap exactament a què es dedica perquè cada vegada que surt fa coses diferents. Doncs si, amagava coses. Aquest és l'estereotip de cahperòleg.

S'ha de dir que aquesta segona entrada al bloc m'ha fet pensar que per les poques coses que he anat escrivint, vaia cahperada de bloc m'està sortint! (per no dir "patranya", jajaja).

1 comentari:

Anònim ha dit...

l'isona és una meuca, i per això li hem dedicat el títol del bloc...